Babka majonezowa

0 (0 ocen)

  • 1 min

przepis od mamy

  • 1 min

Składniki:

  • 30 g (1/5 szkl.) mąki pszennej
    50 g (1/5 szkl.) mąki ziemniaczanej
    170 g (3/4 szkl.) cukru
    4 jajka
    225 ml (mały słoik) majonezu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/4 łyżeczki aromatu śmietankowego lub waniliowego

Babka majonezowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie: 15 min | Gotowanie: 45 min 1.Nagrzać piekarnik do 180°C.
    2.Jajka z cukrem ubić w misce ustawionej na garnku z gotującą wodą.
    3.Delikatnie wymieszać ubite jajka z resztą składników, na samym końcu dodając majonez i aromat śmietankowy. Miksować na niskiej prędkości miksera.
    4.Wlać ciasto do wysmarowanej tłuszczem średniej formy do babki z kominkiem. Piec w nagrzanym piekarniku w 180°C przez 45 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy