Babka łaciata

4.47 (203 ocen)

  • 40 min

Wilgotna babka, która zawsze się udaje.

  • 40 min

Składniki:

  • 5 jajek
    1 1/2 szklanki cukru
    2 1/2 szklanki mąki + 2 łyżki
    1 szklanka wody
    1 szklanka oleju
    kakao
    2 łyżeczki proszku.
Wystaw ocenę:

4.47 (203 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka łaciata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno dodać powoli cukier i nadal ubijać, następnie dodać żółtka, wymieszać, dodawać małymi porcjami przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Na samym końcu olej i wodę. Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Ciasto kłaść dużą łyżką do okrągłej foremki o średnicy ok 25-30 cm, na przemian, tak aby powstały łaty. Piec 40 minut w 170 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować