babka kokosowo-mandarynkowa...

4.67 (3 ocen)

jedno z tych ciast które długo nie czekało na zrobienie jest pyszne, aromatyczne i wilgotne w sam raz z kubkiem mleka bądź z filiżanką gorzkiej kawy

Składniki:

  • 2 pokrojone na kawałkach mandarynki
    1 1/4 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    3/4 szklanki oleju
    3 jajka
    2,5 szklanki mąki pszennej
    1 łyżka proszku do pieczenia
    100g wiórki kokosowych
    szczypta soli
    margaryna i mąka do smarowania i posypania formy do babki

    Sos do zawilgocenia: sok z 2 mandarynek

    Polewa:
    200g posiekanej białej czekolady
    sok z mandarynki
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka kokosowo-mandarynkowa... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mandarynki wkładamy do naczynia i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni na 15 minut. Wyjmujemy i miksujemy w blenderze aż zrobi się pure.
  • 2. Następnie dodajemy cukier, olej, jajka, mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i szczyptę soli i wszystko dokładnie miksujemy.
  • 3. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180st około 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem.
  • 4. Po wystudzeniu nasączamy babkę sokiem z dwóch mandarynek, i polewamy polewą: Roztop czekoladę w mikrofalówce lub w kąpieli wodny. Dobrze wymieszaj z sokiem mandarynki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować