Babka kokosowo-cytrynowa.

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Mięciutka i bardzo smaczna.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jajka
    20 dag masła lub margaryny
    pół szklanki cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    4 łyżki wiórek kokosowych
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    sok wyciśnięty z jednej cytryny

    dodatkowo:
    masło do posmarowania formy
    bułka tarta do posypania formy

    lukier:
    pół szklanki cukru pudru
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciasta Do kawy Babki Desery

Babka kokosowo-cytrynowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę,stopniowo wbijać po jednym jajku i ucierać.Dodać sok z cytryny,wiórki,obie mąki i proszek do pieczenia.Dokładnie utrzeć.
  • 2. Ciasto przełożyć do foremki do pieczenia babki,posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.Piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni.
  • 3. Upieczoną wyjąć z formy i polukrować.Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny do otrzymania odpowiedniej konsystencji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować