4 jajka
20 dag masła lub margaryny
pół szklanki cukru
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
4 łyżki wiórek kokosowych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
sok wyciśnięty z jednej cytryny
dodatkowo:
masło do posmarowania formy
bułka tarta do posypania formy
Babka kokosowo-cytrynowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę,stopniowo wbijać po jednym jajku i ucierać.Dodać sok z cytryny,wiórki,obie mąki i proszek do pieczenia.Dokładnie utrzeć.
2.Ciasto przełożyć do foremki do pieczenia babki,posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.Piec około 45 minut w temperaturze 170 stopni.
3.Upieczoną wyjąć z formy i polukrować.Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny do otrzymania odpowiedniej konsystencji.
Komentarze