Babka kokosowa

4.48 (197 ocen)

Pyszna, w sam raz do popołudniowej kawy.

Składniki:

  • 25 dag mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 jajka
    20 dag cukru pudru
    cukier waniliowy
    25 dag masła
    10 dag wiórków kokosowych

    lukier
Wystaw ocenę:

4.48 (197 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do utartego masła dodajemy po jednym żółtku cały czas ucierając, kolejno dodajemy cukier waniliowy, cukier puder. Połączyć z mąką i pianą ubitą z białek. Na koniec dodać wiórki (garść zostawić do posypania ciasta). Ciasto wlać do posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą keksówki (28cm)
  • 2. Piec ok. 45 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. Ostudzić. Polać lukrem i posypać wiórkami kokosowymi.

Porady

Proponuję aby po ok 30 minutach sprawdzić patyczkiem czy babka się upiekła. Już przekonałam się, że nie każdy piekarnik piecze tak samo.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować