Babka kokosowa

4.5 (168 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Wilgotna smaczna babka mocno kokosowa :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ciasto:
    300 g mąki
    100 g cukru
    125 g masła
    3 jajka
    250 ml mleka kokosowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 szklanka wiórków kokosowych

    polewa:
    150 ml mleka kokosowego
    100 g białej czekoaldy
    100 g masła
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Masło utrzeć z cukrem. Dodawać po 1 żółtku. Następnie wlać mleko kokosowe. Do masy dodać przesiana mąkę z proszkiem i wiórki, delikatnie wymieszać. NAstępnie ubitą pianę z białek i połączyć łopatką składniki.
    Ciasto przełozyć do wysmarowanej tłuszczem, wysypanej kasza manną formy i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez godzinę, do suchego patyczka. Ostudzoną babke wyjąć z formy i udekorować polewą
  • 2. Polewa: W garku rozpuścić wszystkie składniki, schłodzić i polać babke.. Obsypac obwicie wiórkami kokoswymi

Porady

Można użyć gotowej polewy z białej czekolady.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować