Babka kefirowa

4.49 (191 ocen)

  • 60 min

Smakuje jak by była z serem. Warto spróbować

  • 60 min

Składniki:

  • 1 szkl mąki pszennej
    1 szkl mąki ziemniaczanej
    1 szkl kefiru
    0,5 szkl oleju
    3/4 szkl cukru
    4 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 kisiel ( dowolny smak, ja użyłam poziomkowy )
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka kefirowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ( oprócz kisielu ) wrzucić do miski. Dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto podzielić na 3 części.
  • 2. Do drugiej miseczki odłożyć 1/3 ciasta. Dodać kisiel (proszek) i dokładnie wymieszać.
  • 3. Do foremki od babki dać jedną cześć jasnego ciasta, na to ciasto z kisielem i na to jasne ciasto.
  • 4. Piec 40 minut w 160 st C
  • 5. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować