Babka kawowa

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

wersja kawowa babki wielkanocnej

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryna: 10 dekagramów
    - jajka: 3 sztuki
    - cukier: 2 szklanki
    - mąka: 3 szklanki
    - proszek do pieczenia: 4 łyżeczki
    - kakao: 3 łyżki
    - mocna kawa: 1 szklanka
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
    - polewa czekoladowa: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Babka kawowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę, dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto powinno być dość gęste). Formę do babki natłuścić, posypać bułka tartą. Wlać ciasto. Piec godzinę w temp. 180ºC. Ostudzić. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu, polać babkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować