1.Ciasto przygotowujemy w następujący sposób: Masło roztapiamy na małym ogniu i studzimy. Suche składniki łączymy ze sobą, dodajemy mleko, żółtka, trzykrotnie przemielony ser i schłodzone masło, mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Masę wykładamy na formę do babki wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą. Babkę pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Ciasto studzimy w piekarniku.
2.Polewę przygotowujemy według przepisu: Mleko, margarynę i cukier rozpuszczamy na małym ogniu, zdejmujemy z ognia i rozprowadzamy w powstałej masie mleko w proszku. Stawiamy ponownie na ogień i zagotowujemy. Oczywiście można użyć gotowej polewy albo zamiast mleka w proszku użyć kakao.
3.Babkę wyjmujemy z formy, obracamy do góry dnem, wylewamy polewę i dowolnie zdobimy. Smacznego:)
Komentarze