Babka jogurtowa

4.5 (177 ocen)

  • 15 min

szybka i łatwa babka

  • 15 min

Składniki:

  • 250 ml jogurtu naturalnego
    250 g mąki
    7 dag masła
    3 jajka
    150 g cukru pudru
    1 cytryna
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Do dekoracji:
    1 łyżka cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka jogurtowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić w rondelku na małym ogniu. Wymieszać jogurt z jajkami, dodać przesiany cukier puder Zetrzeć na tarce 1 łyżkę skórki z cytryny i dodać do masy. Wlać do masy roztopione i wystudzone masło, dokładnie wymieszać. Stopniowo wsypywać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając. Wyrobić gładkie ciasto. Wlać ciasto do formy i piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni C. babkę pozostawić do ostygnięcia, wyjąć. Posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować