Babka dla alergika

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto dla osób z nietolerancją laktozy.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    250 g mąki
    200 g cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody
    1 łyżka karobu lub kakao
    250 ml wody
    50 ml oleju
    4 łyżki octu balsamicznego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka dla alergika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Wymieszać suche składniki (oprócz karobu), dodać mokre, ubić mikserem. Połowę masy wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Do drugiej połowy dodać karob lub kakao i zmiksować. Ciemne ciasto wylać na jasne tworząc "esy-floresy" . Forma keksowa 35x10 cm. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec ok. 35 min.
    Ciasto jest wilgotne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować