Babka czekoladowa z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukier z jajkami zmiksować na puszystą masę. Stopniowo dodać cukier z wanilią. Następnie dodać roztopioną i schłodzoną margarynę i wlać mleko. Wszystko razem zmiksować.
2.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
3.Białą czekoladę posiekać na mniejsze kawałki i dodać do ciasta, dobrze wymieszać.
4.Truskawki umyć, obrać z gniazdek i wysuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić w większe kawałki.
5.Ciasto wlać do wcześniej przygotowanej formy (natłuszczoną i wysypaną bułką tartą). Kawałki truskawek wkładać na wierzch ciasto. Lekko docisnąć.
6.Formę z ciastem wstawić do nagrzanego do 175stC piekarnika na ok. 60 minut - do suchego patyczka. Upieczoną i ostudzoną babkę oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze