babka czekoladowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

babcia jest baaaardzo smaczna. nie wiem skąd dokładne pochodzi ten przepis ale wydaje mi sie że był kiedyś na opakowaniu proszku do pieczenia =D

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 50 dekagramów
    - cukru: 30 dekagramów
    - masło lub margaryna: 25 dekagramów
    - jajka: 4 sztuki
    - mleko: 1 szklanka
    - kakao: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 sztuka
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. masło utrzeć do białości i ciągle ucierając dodać 25 dag cukru ,żółtka ,cukier waniliowy ,mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia ,mleko i pianę z białek.
  • 2. podzielić ciasto na polowe
  • 3. jedną część połączyć z kakao. Do natłuszczonej formy włożyć najpierw jasne a potem ciemne ciasto
  • 4. piec co najmniej godzinę w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować