Babka cytrynowa

4.5 (152 ocen)

  • 20 min

Delikatna w smaku.

  • 20 min

Składniki:

  • 200 g masła
    200 g cukru
    4 jajka
    300 g mąki pszennej tortowej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    dużą szczyptę soli
    startą skórkę z 1,5 cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Babki Babka wielkanocna Desery

Babka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużej misce zmiksować masło i cukier na puszystą masę.
  • 2. Do drugiej miski wbić jajka, ubić je. Połączyć z masą.
  • 3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą, całość przesiać i dodać do pozostałych składników.
  • 4. Dodać startą skórkę cytrynową. Wylać ciasto do podłużnej blachy tzw. keksówki
  • 5. Ciasto piec w temperaturze 170 °C , 60- 80 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować