BABKA CYTRYNOWA

4.5 (179 ocen)

  • 60 min

Przed świętami mamy mało czasu, a tą babkę robi się bardzo szybko.

  • 60 min

Składniki:

  • 250g mąki,
    250g cukru,
    4 jaja,
    1 duża cytryna,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić żółtka od białek, żółtka utrzeć z cukrem, margaryną, mąką
    do białości. Gdy masa będzie gładka i puszysta dodać całą startą na tarce cytrynę i mąkę. Na koniec dodajemy bitą pianę. Piec 45min w 180oC. Polewamy białą czekoladą i dekorujemy borówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować