BABKA CYTRYNOWA

0 (0 ocen)

  • 10 min

BARDZO SZYBKO SIE JĄ ROBI

  • 10 min

Składniki:

  • 1 MARGARYNA 250G
    1 SZKLANKA CUKRU
    4 JAJKA
    2 SZKLANKI MĄKI
    1 CZUBATA ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    1 CYTRYNA
    3 ŁYŻKI MLEKA

Babka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CYTRYNA 1. SKÓRKĘ Z CYTRYNY ZETRZEĆ NA DROBNEJ TARCE,Z OWOCU WYCISNĄĆ SOK.
  • CIASTO 2. .ZMIESZAĆ SKÓRKĘ Z SOKIEM.MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM I DODAWAĆ PO JEDNYM JAJKU.DODAĆ 1 SZKLANKĘ MĄKI,PROSZEK I WYMIESZAĆ.NASTĘPNIE DODAĆ SOK ZE SKÓRKĄ , DRUGĄ SZKLANKĘ MĄKI I MLEKO.WYMIESZAĆ I PRZEŁOŻYĆ DO WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM I POSYPANEJ BUŁKĄ TARTĄ FORMY DO BABKI.JA UZYWAM FORMY Z KOMINKIEM.
    WŁOŻYĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA(180C) I PIEC OK.45MINUT.SPRAWDZAĆ PATYCZKIEM

Porady

ZAMIAST CYTRYNY MOŻNA UŻYĆ POMARAŃCZY

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy