Babka cytrynowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam babki ,babeczki :)

  • 60 min

Składniki:


  • 4 jajka
    1 szklanka cukru pudru
    1 szklanka śmietany 18%
    2 .1/2szklanki mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    sok z jednej cytryny

Babka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka cytrynowa 1. Piekarnik nagrzałam do temperatury 170°C. Całe jajka ubiłam z cukrem pudrem zrobił się puch . Nie przerywając ubijania dodałam śmietanę, a następnie stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia na koniec dodałam sok z cytryny i wymieszałam łopatką. Ciasto przelałam do okragłej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą Piekłam 50 minut w 170 stopniach .Sprawdzałam patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Rozpuściłam 3 mikołaje lubię z nich czekoladę :) dolałam troszkę mleka i polałam ciasto udekorowałam kuleczkami spożywczymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy