Babka biszkoptowa

4.5 (188 ocen)

Pyszna i lekka babka biszkoptowa która jest prostym ciastem i szybko się ją przygotowuje. Idealna do kawki

Składniki:

  • jajka - 4 szt
    mąka - 4 łyżki
    cukier - 4 łyżki
    proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka biszkoptowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT
    Odzielić żółtka jaj od białek.
  • 2. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.
  • 3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać łyżką.
  • Babka biszkoptowa 4. Formę na babkę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto do formy, włożyć do piekarnika i piec ok.30 minut w 175 stop.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować