Babeczka czekoladowo - pomarańczowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

szybkie w przygotowaniu

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na 12 szt.:
    2 jajka
    3 łyżki masła
    ¾ szklanki mleka
    1 ¼ szklanki mąki
    ¼ szklanki cukru
    cukier waniliowy
    2 łyżeczki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    tabliczka czekolady mlecznej
    skórka pomarańczowa kandyzowana (ok.100g)

Babeczka czekoladowo - pomarańczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę drobno posiekać. Masło rozpuścić i przestudzić. W misce wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sodę i kakao. Mleko rozmieszać z jajkami i masłem, wlać do suchych składników. Porządnie wymieszać. Do masy wsypać czekoladę i skórkę pomarańczową, ponownie wymieszać. Foremki napełnić masą. Piec ok. 25 minut w temperaturze 185 C.
    Posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy