Babeczki „zeberki”

4.98 (148 ocen)

  • 20 min

Kuszą one smakiem , wyglądem i zapachem

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 5 jajek,
    - 1,5 szklanki cukru kryształu,
    - ¾ szklanki oleju,
    - 2,5 szklanki mąki,
    - Olejek migdałowy,
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    - 1 szklanka wody mineralnej
    - Kopiasta łyżka kakao
    - Forma na muffinki
Wystaw ocenę:

4.98 (148 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki „zeberki” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a następnie żółtka. Do gładkiej masy dodajemy na przemian wymieszane sypkie składniki oraz olej i wodę. Na koniec dajemy olejek migdałowy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, a do drugiej łyżkę mąki.
    Formę na muffinki smarujemy dokładnie masłem. Do wgłębień nalewamy na przemian łyżkę ciasta ciemnego, jasnego, ciemnego, aż do 3/4 wysokości dołków. Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 min (180°C). Z tej porcji wychodzi około 24 bułeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować