14 papilotek, 150 g małych i słonych precelków, 250 g mąki, 1/2 łyżeczki sody, jajko, 125 g cukru, 80 ml oleju, opakowanie cukru waniliowego, 300 g maślanki, 30 słonych paluszków, polewa z białej czekolady
Babeczki ze słonymi precelkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni. Papilotki umieść w zagłębieniach blachy. Precelki przekrój na pół, zmieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia i sodą. Jajko rozmąć i wymieszaj z cukrem, olejem, cukrem waniliowym i maślanką. Dodaj suche składniki i szybko wszystko wymieszaj. Papilotki napełnij ciastem. Babeczki piecz 20 - 25 minut na środkowym poziomie piekarnika. Upieczone wyjmij z piekarnika i jeszcze 5 minut zostaw w formie. Przed podaniem ozdób paluszkami i polewą.
Komentarze