Babeczki z wędzonym łososiem

4.5 (144 ocen)

  • 30 min

Babeczki są bardzo delikatne, mają intensywny bardzo wyrazisty smak łososia, nadają się na śniadanie jak i zarówno na przystawkę, gorąco polecam

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    2 jajka całe
    1 szklanka makaronu ( u mnie w kształcie ryżu)
    0,20 kg żółtego sera

    Składnik podstawowy dodatkowy
    100g wędzonego łososia

    Składniki robocze:
    sól
    pieprz
    szczypta bazyli
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Babeczki z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • miksujemy 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
    Jajka, makaron i starty żółty ser miksujemy na jednolitą masę.
  • łososia kroimy 2. Łososia kroimy na mniejsze części.
  • mikserujemy 3. Następnie łososia dodajemy do masy, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i dokładnie mieszamy.
  • babeczki 4. Masę wylewamy do natłuszczonych i wyłożonych papierem foremek. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
  • babeczki 5. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować