Babeczki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Utrzeć masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, solą i żółtkiem. Dodać przesianą mąkę i mleko. Zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odstawić na dwie godziny do lodówki. Piekarnik nagrzać do 200st. Ciasto rozwałkować, wyłożyć natłuszczone i oprószone mąką babeczki. Pokłóć widelcem, przykryć folią aluminiową i wysypać grochem, aby nie urosło. Piec 10 minut. Zdjąć folię aluminiową i groch.
Truskawki wyłożyć na podpieczone babeczki.
Gotować w kąpieli wodnej śmietankę, mleko, masło, jajko, żółtko, mąkę ziemniaczaną, sól i cukier mieszając. Przygotowanym budyniem przykryć owoce. Piec 20 minut w 200st.
Komentarze