Babeczki z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Babeczki z truskawkami, konkurs_truskawka

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - masło: 125 gramów
    - cukier puder: 100 gramów
    - cukier waniliowy: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
    - żółtko: 1 sztuka
    - mąka: 250 gramów
    - kremówka: 250 mililitrów
    - mleko: 250 mililitrów
    - masło: 100 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - żółtka: 2 sztuki
    - mąka ziemniaczana: 40 gramów
    - cukier: 4 łyżeczki
    - truskawki: 1 kilogram
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, solą i żółtkiem. Dodać przesianą mąkę i mleko. Zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odstawić na dwie godziny do lodówki. Piekarnik nagrzać do 200st. Ciasto rozwałkować, wyłożyć natłuszczone i oprószone mąką babeczki. Pokłóć widelcem, przykryć folią aluminiową i wysypać grochem, aby nie urosło. Piec 10 minut. Zdjąć folię aluminiową i groch.
    Truskawki wyłożyć na podpieczone babeczki.
    Gotować w kąpieli wodnej śmietankę, mleko, masło, jajko, żółtko, mąkę ziemniaczaną, sól i cukier mieszając. Przygotowanym budyniem przykryć owoce. Piec 20 minut w 200st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować