Babeczki z szynką.

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Takie babeczki znikają w mig z talerzy.

Składniki:

  • • 1 opakowanie wytrawnych korpusów do babeczek
    • 300 g pieczarek
    • 150 g szynki
    • 1 szalotka
    • Pół pęczka natki
    • 2 łyżki keczupu
    • 1 łyżka masła
    • Sól, pieprz

Babeczki z szynką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łukaszek obiera pieczarki 1. Pieczarki umyj i obierz. Drobno je pokrój. Posiekaj szalotkę, a szynkę potnij w maleńką kostkę.
  • 2. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć na nie szalotkę, a po chwili pieczarki. Usmaż i dodaj szynkę. Smaż razem 2 minuty. Potem zdejmij z palnika i wystudź.
  • Łukaszek dodaje keczup 3. Dorzuć posiekana natkę. Przypraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj keczup.
  • dokładnie wszystko mieszamy 4. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  • nakładamy farsz 5. Farsz nałóż do babeczek, wstaw je do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 10 minut.
  • dekorujemy 6. Podawaj ciepłe lub na zimno. Udekoruj listkami natki.

Notka redakcyjna

Laureat konkursu: http://www.przyslijprzepis.pl/konkursy/przekaski-na-mecz

Komentarze

Podobne przepisy