Babeczki z sercem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: margarynę utrzeć z cukrem. Następnie, cały czas ucierając, dodawać po 1 żółtku. Do masy na zmianę dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i olej z aromatem. Z białek ubic sztywną pianę, wymieszać z ciastem. Kilka foremek (ilość zależy od wielkości, moga być zwykłe papilotki) posmarować masłem i posypać mąką. Wlać ciasto do 2/3 wysokości. Upiec babeczki- ok 20 min w 180st. Ostudzić.
2.Masa: Masło utrzeć z cukrem pudrem, barwnikiem i aromatem na puch. Babeczkom odciąć czapeczki. Wyciąć małe serduszka. babeczki posmarować cienką warstwą kremu i nakryć czapeczkami obficie obsypanymi cukrem pudrem. Środki serduszek wypełnić pozostałą masą.
Komentarze