Babeczki z piankami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ulubiona słodkość wszystkich dzieci w rodzinie...mniam, mniam

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 sztuka
    - mleko: 300 mililitrów
    - czekolada gorzka: 1.5 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - cukier puder: 1.5 szklanki
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - olej: 100 mililitrów
    - kakao: 4 łyżki
    - pianki marshmallow: 15 sztuk
    - cukier puder: 1 szklanka
    - sok z cytryny: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Pianka

Babeczki z piankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przesiewamy mąkę i wsypujemy do drugiej miski. Dodajemy cukier puder i waniliowy, proszek do pieczenia, kakao - mieszamy. Do przestudzonej czekolady dodajemy mleko, olej i jajka - również mieszamy, a następnie dosypujemy sypkie produkty i ucieramy drewnianym tłuczkiem. Na środek każdej foremki układamy piankę i zalewamy masą do 2/3 wysokości foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok.20 minut.
  • 2. Przygotowujemy Lukier Cytrynowy ucierając 1 szklankę cukru pudru i sok z cytryny.
    Upieczone i przestudzone babeczki dekorujemy lukrem, piankami, cukrowymi kuleczkami, płatkami migdałów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Walentynki Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować