Babeczki z pianką krówkową i płatkami migdałow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skladniki na ciasto zagniatamy,formujemy kulę i wstawiamy na 1 godzine do zamrazarki.Po tym czasie wyjmujemy ciasto, czekamy chwilę az nabierze temp pokojowej i jeszcze raz zagniatamy, rozwalkowujemy na gr ok 0,3 cm.Szklanką wykrawamy kólka,nimi wylepiamy posmarowane olejem foremki.Dziurawimy widelcem 2-3 razy.
2.Babeczki pieczemy do zrumienienia w temp 180 stopni-ok 20 minut.Wyjmujemy z foremek.
3.Żelatyne rozpuszczamy w ok 1/3 szklanki wrzątku.Mieszamy do rozpuszczenia,studzimy.
Schłodzona smietanę ubijamy,pod koniec ubijania wlewamy cienka strozka zelatyne.Masę krowkowa miksujemy, wsypujemy orzechy,dodajemy po łyzce ubitej smietany.Mieszamy do połaczenia składnikow.
4.Po łyzce masy nakładamy do babeczek.Wbijamy płatki migdałowe i wstawiamy do lodowki do zastygnięcia.
Komentarze