Babeczki z pianką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten przepis dostałam od znajomej z Bielska-Białej. Babeczki smakują dorosłym i dzieciom, a jeśli zostaje pianki, można ją zjeść na deser.

Składniki:

  • ciasto:
    ● 30 dag mąki tortowej
    ● 20 dag masła
    ● 10 dag cukru pudru
    ● 2 żółtka
    Pianka:
    ● szklanka miękkich owoców jagodowych (np. truskawki, maliny)
    ● szklanka cukru
    ● 2 białka

Babeczki z pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników
    zagniatamy ciasto i wkładamy
    na pół godziny do lodówki.
    Wyklejamy ciastem foremki
    do babeczek. Pieczemy na
    złoty kolor. Wyjmujemy z foremek,
    gdy są ciepłe.
  • 2. Owoce, cukier i białka miksujemy
    ok. 10 minut na pianę.
    Pianą wypełniamy babeczki,
    dekorujemy owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Komentarze

Podobne przepisy