BABECZKI z kremem kokosowym

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób

Babeczki , babeczki , babeczki , kto ich nie lubi......

  • 50 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Ok. 20 babeczek
    2 szklanki mąki
    3 jajka
    1/2 słoika dżemu porzeczkowego
    1 niepełna szklanka cukru
    1 szklanka mleka
    1/2 SZKLANKI OLEJU RZEPAKOWEGO
    1 łyżeczka mielonego cynamonu
    1 łyżeczka kakao
    1 łyżeczka sody oczyszczonej

    Krem kokosowy
    100 g białej czekolady
    1/2 szklanki śmietany 30 %
    30 g lekko zmielonych wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki z kremem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-11n8bs9 1. Krem:
    Śmietankę podgrzewamy , dodajemy wiórki kokosowe i drobno pokrojoną białą czekoladę. Zdejmujemy z ognia i mieszamy do rozpuszczenia się czekolady.
  • image-09cefrv 2. Ciasto:
    Do misy wbijamy jajka, dodajemy cukier, mleko , olej rzepakowy , dżem i mieszamy.
    Do mąki dodajemy cynamon, kakao, sodę oczyszczoną i stopniowo dodajemy do masy jajecznej.
  • image-26l06b0 3. Foremki na babeczki napełniamy ciastem poniżej 3/4 wysokości.
    Na środku wykładamy kleks ( 1/2 łyżeczki) zimnego kremu kokosowego.
    Wstawiamy do piekarnika 180 C na ok. 20-30 min.
    Częścią kremu możemy posmarować upieczone babeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować