Babeczki z kremem cappuccino

0 (0 ocen)

  • 30 min

Deserek z kawową nutką.

  • 30 min

Składniki:

  • Na babeczki

    mąka 1,5 szklanki
    masło 1/2 kostki
    cukier 3/4 szklanki
    jajko 1 sztuka
    żółtko 1 sztuka
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka

    Na krem

    budyń śmietankowy 1 opakowanie
    cappuccino 3 łyżki
    mleko 1,5 szklanki
    masło 1 kostka
    cukier 4 łyżki
    orzechy (rozdrobnione) 1/2 szklanki
    rodzynki 1/2 szklanki
    czekolada 1 sztuka


    polewa czekoladowa

Babeczki z kremem cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zarobić ciasto, rozwałkować, wylepić natłuszczone foremki na babeczki. Upiec na rumiano.Ok 20 min w 180 stopniach.

    Ugotować budyń w 1 i 1/2 szklance mleka z czterema łyżkami cukru. Wystudzić. Zmiksować z masłem i kawą cappuccino.
    Do kremu wmieszać umyte i nasączone rodzynki, drobno pokrojoną czekoladę i orzechy.

    Przygotowaną masę nakładać do wystudzonych babeczek, polać polewą albo dowolnie udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy