Babeczki z kremem budyniowym i owocami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Robiłam je dla mojego narzeczonego z okazji urodzin :)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:


  • Kruche babeczki:
    10 dag masła
    8 łyżek mąki pszennej
    3 łyżki cukru pudru
    1 jajko

    Krem
    1 budyń śmietankowy
    1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    1,5 szklanki mleka
    2 łyżki cukru
    50 gram masło

    100 gram truskawki
    1 banan

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki z kremem budyniowym i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygtowanie 1. Kruche babeczki: Zimna masło siekamy z mąką, następnie dodajemy cukier puder oraz jajko i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy do zamrażalki na 15-20 minut, po czym cienko je wałkujemy i wylepiamy foremki na babeczki, które obciążamy fasolkami - pieczemy je 10 minut w temp 170*.
  • 2. Masa:w garnku nastawiamy 1 szklankę mleka, a w pozostałym musimy rozmieszać budyń z mąką i cukrem - wlewamy na wrzące mleko i gotujemy gęsty budyń. Miękkie masło miksujemy na puch i stopniowo dodajemy zimny budyń.
  • 3. . Do każdej babeczki nakładamy odrobinę kremu,następnie mocujemy po plasterku banana i kawałku truskawki oraz resztę pozostałego miejsca uzupełniamy budyniowym kremem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować