Babeczki z jagodami

0 (0 ocen)

Dla miłośników babeczek

Składniki:

  • Ciasto kruche:
    - 200g mąki
    - 40g cukru pudru
    - 100g zimnego masła
    - 1 jajko
    - 3 łyżki wody

    Krem:
    ½ margaryny
    1 serek waniliowy 250 g
    1 cukier waniliowy
    jagody

Babeczki z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, schłodzić.
    Foremki do babeczek posmarować olejem,posypać wiórkami kokosowymi. Rozwałkować ciasto, wyłożyć do foremek. Piec w rozgrzanym piekarniku 15-20 min w 180 stopniach.
  • 2. Zrobić krem: margarynę utrzeć z cukrem, dodać serek.
    Wyłożyć masą babeczki, posypać jagodami. Najlepiej smakują następnego dnia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy