Babeczki z jagodami

5 (192 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Kruche babeczki z jagodami w jogurtowym kremie... co tu dużo mówić ;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - masło: 200 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier: 0.5 szklanki
    - sól: 1 szczypta

    - jagody (lub barówki amerykańskie): 30 dekagramów
    - jogurt naturalny: 300 gramów
    - śmietana kremówka: 150 mililitrów
    - Żelatyna: 3 łyżki
    - cukier: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto szybko zagniatamy, o tym by masło było temperatury pokojowej nie zapominamy. Powstałą kulę w lodówce chowamy - 30 minut odpoczynku jej zapewniamy.
  • 2. W międzyczasie jogurt mieszamy z prawie wszystkimi owocami, cukrem i rozpuszczoną żelatyną.
  • 3. Śmietanę ubijamy i łączymy z tężejącym w lodówce kremem.
  • 4. Schłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy kółka i foremki na babeczki wypełniamy, widelcem nakłuwamy, do pieca wkładamy na całe 20 minut w temperaturę 200 stopni. Z dużych foremek wyjdzie nam około 12, z mniejszych odpowiednio więcej.
  • 5. Na koniec schłodzone babeczki kremem wypełniamy i resztą owoców przyozdabiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować