Wspaniałe smakują z aromatyczną czarną herbatą lub kawą.
30 min
Składniki:
320 g mąki
4 żółtka
150 g margaryny
100 g cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
kilka dużych gruszek
Cukier waniliowy
Mielone goździki
Cynamon
płatki migdałowe
Babeczki z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier , zimną
margarynę i żółtka. Zagnieć ciasto. 2/3 ciasta rozwałkuj wytnij
kółka i wylep foremki do babeczek lub mufinek. Do środka włóż
obrane i drobno pokrojone gruszki. Posyp cukrem waniliowym, goździkami i
cynamonem. Na wierzch zetrzyj na tarce resztę ciasta i oprósz
migdałami.
Piecz około 25 minut w temp. 190-180 stopni.
Komentarze