Babeczki z galaretką porzeczkową i kremową czapeczką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Są bardzo wilgotne, z dodatkiem lekko kwaskowatej domowej galaretki porzeczkowej są pyszne. Krem z serków idealnie łączy się w całość tworząc niepowtarzalny smak.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk:

    200 g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    100 g masła roztopionego
    100 g cukru
    100 g śmietany kwaśnej 18%
    50 ml mleka
    1 jajko
    mały słoiczek galaretki porzeczkowej (użyłam galaretki własnej roboty z czerwonych porzeczek)


    Składniki na krem:

    200g serka kremowego (użyłam serka Turek prostokątnego płaskie pudełko)
    2 łyżeczki cukru pudru (cukier zastąpiłam 2 łyżeczkami miodu)
    odrobina syropu z czerwonej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki z galaretką porzeczkową i kremową czapeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:

    Do miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, jajko, śmietanę, mleko, cukier i roztopione masło. Całość zmiksować. Przygotować formę na muffinki, do papilotek włożyć porcję ciasta. Piec w 200 stopniach 15-20 minut.
    Serek ubijamy z cukrem (miodem), dodajemy syropu z porzeczki. Wystudzonym babeczkom odcinamy górną część, robimy wgłębienie i wkładamy łyżeczkę galaretki. Przykrywamy odciętą część babeczki.
    Na koniec babeczki udekorować porcją kremu i na szczycie odrobiną galaretki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować