Babeczki z dżemem wiśniowym, bitą śmietaną, galaretką i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę siekamy razem z masłem. Dodajemy żółtka oraz 100 gram cukru pudru. Zagniatamy kruche ciasto. Schładzamy je w lodówce. Następnie wypełniamy nim foremki na babeczki i pieczemy w piekarniku 15 - 20 minut w 185 stopniach. Po upieczeniu studzimy.
2.Przygotowuje zgodnie z przepisem na opakowaniu galaretkę owocową - jak się zastygnie kroimy na mniejsze części. Najlepiej przygotowac ją dzień wcześniej.
3.Spód babeczek napełniamy dżemem wisniowym.
4.Zimną smietanę ubijamy z cukrem pudrem i smietan fixem na sztywno. Na dżem wiśniowy nakładamy po łyżce ubitej smietany. Następnie nakładamy kawałki galaretki.
5.Czekoladę topimy w mikrofalówce lub na parze i mieszamy z masłem. Polewamy babeczki.
Komentarze