Babeczki z dżemem wiśniowym, bitą śmietaną, galaretką i czekoladą

0 (0 ocen)

Proste do przygotowania, ale za to przepyszne. Dzieci je uwielbiają. Sprawdzają się o każdej porze roku.

Składniki:

  • masło 200 gramów
    żółtka 2 sztuki
    mąka 300 gramów
    cukier puder 100 gramów

    dżem wiśniowy 1/2 słoiczka
    śmietana kremówka 30 % 250 ml
    śmietan-fix 1 sztuka
    cukier puder 1 łyzeczka
    galaretka owocowa
    8 kostek gorzkiej czekolady
    1 łyzeczka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki z dżemem wiśniowym, bitą śmietaną, galaretką i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę siekamy razem z masłem. Dodajemy żółtka oraz 100 gram cukru pudru. Zagniatamy kruche ciasto. Schładzamy je w lodówce. Następnie wypełniamy nim foremki na babeczki i pieczemy w piekarniku 15 - 20 minut w 185 stopniach. Po upieczeniu studzimy.
  • 2. Przygotowuje zgodnie z przepisem na opakowaniu galaretkę owocową - jak się zastygnie kroimy na mniejsze części. Najlepiej przygotowac ją dzień wcześniej.
  • 3. Spód babeczek napełniamy dżemem wisniowym.
  • 4. Zimną smietanę ubijamy z cukrem pudrem i smietan fixem na sztywno. Na dżem wiśniowy nakładamy po łyżce ubitej smietany. Następnie nakładamy kawałki galaretki.
  • 5. Czekoladę topimy w mikrofalówce lub na parze i mieszamy z masłem. Polewamy babeczki.

Porady

Przechowywac w chłodnym miejscu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Czekolada Galaretka Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować