Babeczki z czereśniami

0 (0 ocen)

  • 30 min

fajne babeczki na deser

  • 30 min

Składniki:

  • NA ciasto kruche: 2 szklanki maki, 2 żółtka, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/4 kostki margaryny, 4 łyżki śmietany.
    dodatkowo kilka czereśni, cynamon
    Masa na nadzienie: 2 białka, 3 łyzki cukru, 2 łyżki budyniu śmietankowego, 2 łyzki oleju.

Babeczki z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. zagnieść ciasto kruche z podanych składników, 1/3 zostawić do utarcia na wierzch, a resztą wylepić foremki do babeczek
  • 2. białka ubić z cukrem dodać olej i budyń, wymieszać
  • 3. babeczki podpiec ok 5 min. wyjać z piekarnika i napełnić masą budyniową, włożyć kilka czereśnik wydrylowanych i posypać startym ciastem, wierzch posypać cukrem i cynamonem.Piec ok 10-15 min w temp 180 stopni do czasu zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy