Babeczki z czekoladą i bananami

0 (0 ocen)

Babeczki są pyszne i chrupiące. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.

Składniki:


  • 2 szklanki mąki
    2/3 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    opakowanie cukru waniliowego
    1 szklanka mleka
    pół kostki roztopionej Kasi
    2 jajka
    100 gram czekolady (ja użyłam czekoladę białą i czekoladę kasztanki )
    1 duży banan

    Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier z wanilią), następnie dodajemy składniki mokre. Całość dokładnie mieszamy mikserem. Po czym dodajemy posiekaną czekoladę i pokrojonego w kostkę banana i ręcznie mieszamy do połączenia się składników.


    Nakładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st przez około 25-30 minut.

Babeczki z czekoladą i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier z wanilią), następnie dodajemy składniki mokre. Całość dokładnie mieszamy mikserem. Po czym dodajemy posiekaną czekoladę i pokrojonego w kostkę banana i ręcznie mieszamy do połączenia się składników.


    Nakładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st przez około 25-30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy