Babeczki są pyszne i chrupiące. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
Składniki:
2 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
opakowanie cukru waniliowego
1 szklanka mleka
pół kostki roztopionej Kasi
2 jajka
100 gram czekolady (ja użyłam czekoladę białą i czekoladę kasztanki )
1 duży banan
Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier z wanilią), następnie dodajemy składniki mokre. Całość dokładnie mieszamy mikserem. Po czym dodajemy posiekaną czekoladę i pokrojonego w kostkę banana i ręcznie mieszamy do połączenia się składników.
Nakładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st przez około 25-30 minut.
Babeczki z czekoladą i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier z wanilią), następnie dodajemy składniki mokre. Całość dokładnie mieszamy mikserem. Po czym dodajemy posiekaną czekoladę i pokrojonego w kostkę banana i ręcznie mieszamy do połączenia się składników.
Nakładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st przez około 25-30 minut.
Komentarze