Babeczki z budyniowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruche babeczki:
Zimne masło siekamy z mąką i cukrem pudrem, następnie dodajemy jajko i zagniatamy jednolite ciasto. Dzielimy na 2 części, formujemy w wałki i wkładamy do zamrażalnika na 20 minut. Po tym czasie ciasto cienko wałkujemy i wykładamy nim foremki na babeczki – pieczemy przez 10 minut w 170*. Z podanych składników wyszło mi 29 babeczek.
2.Krem budyniowy:
Nastawiamy na gaz 1 szklankę mleka, a w pozostałym rozpuszczamy budyń – gotujemy go. Miękkie masło miksujemy, a następnie dodajemy ostudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę – dosładzamy cukrem pudrem wedle potrzeby. Krem nakładamy do przygotowanych kruchych babeczek, każdą dekorujemy wisienką.
Komentarze