Babeczki z budyniem i owocami w syropie

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Smaczne, kolorowe babeczki, lekkie w sam raz do popołudniwoej kawy

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • - mąka przenna: 0.25 kilograma
    - masło: 0.12 kilograma
    - margaryna: 0.12 kilograma
    - cukier: 0.12 kilograma
    - żółtka: 2 sztuki
    - śmietana: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - olejek pomarańczowy: 1 sztuka
    - budyń śmietankowy: 1 sztuka
    - owoce - maliny, truskawki, inne: 2 szklanki
    - cukier żelujący: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki z budyniem i owocami w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekać tłuszcz z mąką, utrzeć żółtka z cukrem i złączyć z mąka, dodać resztę składników. Urobić kruche ciasto. Wylepić foremki, do środka włożyc budyń (ugotowac, aby był dość gęsty). Piec na złoty kolor w temp. 180 stopni przez ok. 25 minut.
    Owoce umyć i obrać. Wsypać (kazde osobno) do małego garnuszka. Lekko podlac wodą (żeby się nie przypaliły, a po chwili puszczą sok). Chwilę pogotowac i wsypac cukier żelujacy lub żelatynę (ilość w zależności jak gęste chcemy owoce). Pogotować aż woda wyparuje, a owoce zmiękną. Nakładac na upieczone babeczki.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować