Babeczki szarloteczki

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

pyszne, na jeden kęs

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cukier: 0.5 szklanki
    - śmietana: 1 łyżka
    - mąka: 1.5 szklanki
    - masło: 50 gramów
    - zółtka jaja: 3 sztuki
    - proszek do peiczenia: 1 łyżeczka
    - cukier waniliwy: 1 łyżeczka
    - jabłka: 2 sztuki

Babeczki szarloteczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Wszystkie składniki łącze i szybko zagniatam ciasto kruche.
    Foremki na babeczki smaruje masłem, wysypuje bułką tartą i w każdą układamy ciasto (niewielką część ciasta zawijam w folię i odkładam do zamrażalki). Przygotowane foremki wkładam na 1 godz. do zamrażalki.
    Babeczki podpiekam 15 minut w rozgrzanym piekarniku po wyjęciu z zamrażalki.
    Jabłka ścieram na grubych oczkach, lekko odciskam sok i układam nakaż dej babce. Na każdą babkę ścieram resztę zamrożonego ciasta i zapiekam ok. 15 minut.
    Gdy przestygną posypuje pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy