Babeczki ryżowo-jabłkowe

0 (0 ocen)

  • 35 min

Smacznie i szybko! Idealne dla osób dbających o figurę a jednocześnie mających słabość do słodkości.

  • 35 min

Składniki:

  • - 3 duże jabłka
    - torebka brązowego ryżu
    - 2 jajka
    - duża łyżka płatków owsianych
    - cynamon
    - szczypta imbiru
    - kakao granulowane słodkie
    - rodzynki w czekoladzie

Babeczki ryżowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Zetrzeć jabłka na tarce, wymieszać z wcześniej ugotowanym brązowym ryżem, dodać jajka i łyżkę płatków owsianych. 2. Wymieszać z przyprawami: cynamonem i szczyptą imbiru. 3. Piec (w foremkach lub zrobić z folii aluminiowej "koszyczki", przez ok 30 minut). Przyprószyć babeczki kakao i udekorować rodzynkiem w czekoladzie. Smacznie i szybko!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy