Babka ryżowa

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Efektowne i aromatyczne :)

  • 60 min

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu:

    1 torebka ryżu brązowego
    1/2 cukinii
    100 g boczku

    składnik podstawowy dodatkowy:
    2 jajka

    składniki robocze:
    curry
    kurkuma
    sól, pieprz
    słodka papryka

    do dekoracji:
    szczypiorek do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Babka ryżowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować. Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Przełożyć do ryżu. Na tłuszczu z boczku usmażyć pokrojoną w kostkę i obsypaną curry cukinię. Osączyć ją na ręczniku papierowym i dodać do ryżu.
  • 2. Jajka roztrzepać, dodać do ryżu. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Masę ryżową przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Boczek Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować