Babeczki orzechowo - migdałowe

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Baaardzo orzechowe, leciutko chrupiące na zewnątrz i miękkie, wilgotne wewnątrz. Świetnie smakują również bez żadnych dodatków. Stanowią doskonała, zdrową i wartościową przekąskę.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SUCHE::
    - orzechy włoskie: 165 gramów
    - cukier brązowy: 75 gramów
    - mąka migdałowa (lub zmielone migdały bez skórki): 50 gramów
    - sól morska: 0.25 łyżeczki
    MOKRE::
    - masło (w temperaturze pokojowej): 60 gramów
    - jajka (organiczne): 4 sztuki
    KREM CZEKOLADOWY::
    - masło (w temperaturze pokojowej): 100 gramów
    - cukier brązowy (zmielony): 70 gramów
    - kakao: 2 łyżki
    - esencja waniliowa: 1 łyżeczka
    - rum (opcjonalnie): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko

Babeczki orzechowo - migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki orzechowo - migdałowe 1. Oddzielić białka od żółtek i ubić pianę z białek.
  • 2. Żółtka połączyć z resztą składników, można za pomocą miksera. Do dobrze wmieszanej masy orzechowej dodać ubite białka i wymieszać.
  • Babeczki orzechowo - migdałowe 3. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Każdą z nich wypełnić ciastem do wysokości foremki.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 175°C przez 25 minuty. Po wyjęciu studzić na siatce piekarniczej. Kiedy całkowicie wystygną, można nakładać krem czekoladowy lub inny ulubiony.
  • 4. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 175°C przez 25 minuty.
    W tym czasie zrobić krem, łącząc ze sobą wszystkie jego składniki za pomocą miksera, aż do momentu uzyskania kremu.
  • Babeczki orzechowo - migdałowe 5. Po wyjęciu studzić na siatce piekarniczej. Kiedy całkowicie wystygną, można nakładać krem czekoladowy lub inny ulubiony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować