Babeczki orkiszowo - marchewkowe

0 (0 ocen)

Bardzo pyszne, mięciutkie i pulchne babeczki z dodatkiem marchewki i maki orkiszowej:)

Składniki:

  • 1 pełna szklanka startej marchewki
    2 jajka
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki mąki orkiszowej razowej
    1/3 szklanki cukru
    1/4 szklanki oleju
    szczypta soli
    1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
    czubek łyżeczki z proszkiem do pieczenia

    Krem :

    1 opakowanie serka Philadelphia
    5 - 6 łyżek cukru pudru
    2 łyżki jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki orkiszowo - marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Jajka ubić z cukrem do białości, następnie dodawać partiami maki ze spulchniaczami, olej, sol, miksował by powstało gładkie ciasto. Na końcu dodać marchewkę, wymieszać.
  • babeczki 2. Włączyć piecyk i ustawić temperaturę na 180 stopni C. Łyżką do lodów (lub swoim sposobem) napełniać papilotki do babeczek. Blaszkę wstawić do piekarnika i piec przez około 20-25 minut. Lub do tak zwanego suchego patyczka.
  • babeczki 3. Upieczone babeczki są bardzo dobrze wyrośnięte, pulchne i mięciutkie.

    Jeśli chcemy nałożyć krem, to najpierw musimy odciąć wyrośnięte górki ,które włożone do papilotek będą mniejszymi babeczkami. I na nie również możemy nałożyć krem :)
  • krem 4. Zeby zrobic krem wystarczy zmiksować serek z cukrem pudrem i jogurtem :)
  • babeczki 5. Życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować