Babeczki orkiszowo - marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem do białości, następnie dodawać partiami maki ze spulchniaczami, olej, sol, miksował by powstało gładkie ciasto. Na końcu dodać marchewkę, wymieszać.
2.Włączyć piecyk i ustawić temperaturę na 180 stopni C. Łyżką do lodów (lub swoim sposobem) napełniać papilotki do babeczek. Blaszkę wstawić do piekarnika i piec przez około 20-25 minut. Lub do tak zwanego suchego patyczka.
3.Upieczone babeczki są bardzo dobrze wyrośnięte, pulchne i mięciutkie.
Jeśli chcemy nałożyć krem, to najpierw musimy odciąć wyrośnięte górki ,które włożone do papilotek będą mniejszymi babeczkami. I na nie również możemy nałożyć krem :)
4.Zeby zrobic krem wystarczy zmiksować serek z cukrem pudrem i jogurtem :)
Komentarze