Babeczki nadziane - złota rybka

0 (0 ocen)

Wesoła i morska wersja babeczek nadzianych.

Składniki:

  • Babeczki Nadziane budyniem o samku czekoladowym Delecta
    budyń śmietankowy/waniliowy Delecta
    lukier plastyczny żółty, czerwony, brązowy i biały
    http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/lukier-plastyczny-masa-plastyczna

Babeczki nadziane - złota rybka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. Babeczki zrobić według przepisu na opakowaniu, wystudzić
  • 2. Budyń śmietankowy zrobic według przepisu na opakowaniu, wystudzić
  • budyń 3. Zimne babeczki posmarować niewielką ilością budyniu.
  • lukier 4. Z żółtego lukru wyciąć okrąg więszy od babeczek i przykleić go do babeczki.
  • łuski 5. Z reszty żółtego lukruzrobić łuski. Posłuży do tego tyłka do dekorowania z końcówką okrągłą. Łuski przykleić do babeczki tak by nachodziły na siebie tworząc łuskę. Układanie łuski rozpocznij od końca babeczki
  • płetwy 6. Z żółtego lukru zrobić rónież płetwy, które za pomocą wody przyklejamy do rybki. Zamiast wody można użyć kleju jadalnego.
  • usta 7. Z czerwonego lukru zrobić dwie niewielkie kuleczki. Połączyć je razem tworząc usta. Przykleić rybie
  • oko 8. Z białego i brązowego lukru zrobić oczko

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy