Babeczki nadziane - wiosenna łąka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Babeczki upiec według przepisu na opakowaniu. Wystudzić.
2.Masło połączyć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Utrzec dokładnie.
3.Grzybki wystudzonych babeczek posmarować kremem maślanym po czym wstawić je do lodówki by masa stwardniała.
4.W tym czasie z zielonego lukru wyciąć kółka nieco większe od babeczek. A z różowego lukru wyciąć kwiatuszki.
5.Wyjąć babeczki z lodówki i przykleić do nich zielone kółka
6.Na zielonym lukrze przykleić kwiatuszki. Jako klej posłużyć może woda. W każdym kawiatuszku w środku zrobić wgłębienie. W ten sposób płatki uniosą się do góry. W powstałe wgłębienia można włożyć słodką perełkę.
7.Na samym szczycie babeczek wbić szpikulce z klamrą. W klamrę wetknij karteczkę z ważną informacją :)
Porady
Takie babeczki można wykorzystać do wskazania gościom ich miejsc przy stole. Wystarczy na karteczce napisać ich imiona
Komentarze