Babeczki mleczne

4.5 (142 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Delikatne maleńkie babeczki na bazie mleka w proszku, wspaniałe na każdą imprezę. U mnie obowiązkowe :)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    50 dag mąki
    1 kostka margaryny
    15 dag cukru pudru
    5 żółtek

    Masa mleczna:
    30 dag cukru kryształu
    1 szklanka wody
    1 kostka margaryny
    50 dag mleka w proszku

    Dodatkowo:
    polewa lub galaretka w cukrze (nie koniecznie)
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Babeczki mleczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę wysiekać z mąką, dodać przesiany cukier puder i żółtka.Zagnieść ciasto i wylepić foremki babeczek.
    .
  • 2. Wodę,cukier i margarynę zagotować.Po wystudzeniu do ciepłej polewy przesiać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do worka cukierniczego i nadziewać babeczki. Polać polewą robiąc esy floresy, lub udekorować galaretką w cukrze lub zostawić takie jakie są.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Masa Mleko Migdały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować