Babeczki misie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Muffiny: Do jednej miski wrzucić suche składniki (mąkę,cukry,proszek do pieczenia szczyptę sody ) i dokładnie wymieszać.Do drugiej miski dać mokre składniki (mleko,olej,jaja) również dokładnie wymieszać.Następnie wszystko razem połączyć.Czekoladę pokroić drobno wrzucić do masy i dokładnie wymieszać.Do foremek nakładać po 2 łyżki ciasta.Następnie wstawić do piekarniki nagrzanego do 180°C i piec przez 25 minut lub gdy zaczną nabierać lekko brązowego koloru.
2.Masa:
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać śnieżkę i chwilę ubijać.
3.Wykonanie:
Ubitą śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i udekorować babeczki.Następnie precelki złamać na pół i ułożyć na babeczce tworząc uszy misa.Cukierki również położyć na babeczce tworząc oczy, czekoladę przełożyć po literatki i podgrzewać w mikrofalówce co 15 sekund, mieszając aby się nie przypaliła.Roztopioną czekoladą zrobić małe kropki na cukierkach.Rodzynki również ułożyć na babeczce tworząc nos.Wstawić do lodówki aby śmietana lepiej zastygła.
Komentarze