BABECZKI MIGDAŁOWO MARCEPANOWE

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

BARDZO LUBIĘ MARCEPAN TAK WIĘC PEWNEGO DNIA WPADŁAM NA POMYSŁ NA UPIECZENIE BABECZEK WŁAŚNIE O TAKIM SMAKU

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - cukier: 1.5 szklanki
    - mąka: 3 szklanki
    - soda: 1 łyżeczka
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - olej: 275 mililitrów
    - migdały w płatkach lub słupkach: 100 gramów
    - MARCEPAN DOBREJ JAKOŚCI: 1 sztuka

Babeczki migdałowo marcepanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. JAJKA UBIĆ Z CUKREM NA PUCH
  • 2. DODAĆ MĄKĘ, SODĘ , PROSZEK I WYMIESZAĆ MIKSEREM
  • 3. DODAĆ OLEJ I PONOWNIE WYMIESZAĆ MIKSEREM
  • 4. DODAĆ MIGDAŁY I WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ
  • 5. CIASTO ROZŁOŻYĆ DO FOREMEK WYŁOŻONYCH PAPILOTKAMI
  • 6. DO KAŻDEJ SUROWEJ BABECZKI WCISNĄĆ KAWAŁEK MARCEPANU ( TAKA KOSTKA OKÓŁO 2/2 CM)
  • 7. PIEC W TEMP 180 STOPNI 20 MIN
  • 8. WYSTUDZONE BABECZKI OZDOBIĆ WEDŁUG UZNANIA. JA OZDOBIŁAM BITĄ ŚMIETANĄ, MIELONYMI MIGDAŁAMI I KAWAŁKAMI MARCEPANA W CZEKOLADZIE

Komentarze

Podobne przepisy